nyelvválasztó

Kapcsolat

phone (+36 52) 508-444
mail mtkdekan@agr.unideb.hu
home 4032 Debrecen, Böszörményi út 138.

Erasmus+, Campus Mundi

ERASMUS+

Az Erasmus+ az Európai Unió új programja, mely az oktatást, a képzést, az ifjúsági területet és a sportot is magában foglalja, több jelenleg futó programot (köztük az Egész életen át tartó tanulás programot) egyesítve.

Európának biztosítania kell polgárai számára a tudásalapú társadalomban szükséges oktatást, készségeket és kreativitást. Gyorsan változó világunkban a megújuló oktatási rendszereknek alkalmazkodniuk kell a tanítás és tanulás új formáihoz, kihasználva az új lehetőségeket. Az oktatás, a képzés és a nem formális tanulás fontos tényező a munkahelyteremtésben és Európa versenyképességének növelésében. Az Erasmus+ jelentős szerepet játszik ezen kihívások megválaszolásában.

Az Erasmus+ 2014 és 2020 között 14,7 milliárd eurót biztosít az európai oktatás, képzés, ifjúsági szakma és sport megerősítésére.

Aktuális pályázatok

  • Pályázati felhívás hallgatói tanulmányi célú mobilitásra, a 2016/2017 tanévre word

A pályázat benyújtási határideje: 2016. március 10.

A pályázat elbírálásának határideje 2016. március 25.

  • Pályázati felhívás hallgatói szakmai gyakorlati mobilitásra, a 2015/2016 tanévre word

Partneregyetemek

Nyomtatványok

  • Hallgatói nyilatkozat word
  • A szakfelelős nyilatkozata word
  • Fényképpel ellátott magyarul és a szakmai gyakorlat nyelvén Europass formátumban
  • Motivációs levél magyarul és a szakmai gyakorlat nyelvén
  • Teljes indexmásolat
  • Nyelvtudás igazolása (nyelvvizsga, lektori igazolás)
  • Fogadó nyilatkozat és/vagy amennyiben már rendelkezésre áll Képzési Megállapodás (Learning  Agreement) word1, word2
  • Európai Uniós egészségbiztosítási kártya megléte (nem EU tagállamok esetén egyéb egészségbiztosítás)

Elérhetőségek

 

Külső Kapcsolatok Csoport

Gargya Katalin

Egyetem tér 1. I-es villa fszt.

e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar

Házi Zsuzsanna

Tanulmányi Osztály

A épület fszt. 56-os szoba

e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Hasznos linkek

http://mobi.unideb.hu

http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/index_en.htm

 

CAMPUS MUNDI

A Campus Mundi program célja a felsőoktatás minőségének javítása, a végzett hallgatók foglalkoztathatóságának elősegítése, valamint a magyarországi felsőoktatási intézmények nemzetközi szerepének, elismertségének növelése. A projekt egyrészt a nemzetközi hallgatói mobilitás elősegítését, másrészt a hazai felsőoktatási intézmények hallgatóvonzó képességének és nemzetköziesítésének támogatását szolgálja.

A Campus Mundi kiválósági ösztöndíjprogram hozzájárul annak a nemzeti célkitűzésnek az eléréséhez, hogy 2023-ra a hazai felsőoktatásban diplomát szerző diákok között 10-ről 20 százalékra nőjön azoknak az aránya, akik tanulmányaik során külföldi részképzésben vagy szakmai gyakorlaton vesznek részt.

A Campus Mundi ösztöndíjprogramban a diákok külföldi tanulmányi részképzésre, szakmai gyakorlatra, illetve rövid tanulmányutakra is pályázhatnak. Az így szerzett interkulturális tapasztalatok a hazatérés után jelentős előnyt biztosítanak a fiataloknak a munkaerőpiacon vagy a további tanulmányok során.

A program első, tavaszi félévi pályázati szakasza februárban indul, tanulmányi részképzésre március 10-ig, szakmai gyakorlatra és rövid tanulmányutakra pedig április 10-ig lehet jelentkezni.  A továbbiakban mindhárom ösztöndíjtípus esetében évi két (egy tavaszi és egy őszi) benyújtási határidőre számíthatnak a hallgatók.

A Campus Mundi projekt másik fontos ága a magyar felsőoktatási intézmények támogatása a nemzetköziesítés terén. A nemzetközi rangsorokban való előrébbjutás, a külföldi hallgatók számának növelése, a stratégiai fontosságú partnerországokkal intézményi szintű kapcsolatok kialakítása szükséges ahhoz, hogy az európai elvek mentén stabil, fejlődő és versenyképes felsőoktatással rendelkezzen Magyarország. A kormányzati cél e tekintetben, hogy a hazai felsőoktatásban tanuló külföldi hallgatók száma a jelenlegi 25 000-ről 40 000-re növekedjen.

A program lehetőséget nyújt a hazai felsőoktatási intézmények számára külföldi oktatási vásárokon, kiállításokon való részvételre, ami jelentősen hozzájárul a külföldi hallgatók toborzásának sikeréhez és az intézmények közötti kapcsolatok kialakításához, megszilárdulásához. A magyar felsőoktatási intézmények nemzetközi tevékenységeit, a külföldi hallgatók fogadásához szükséges szolgáltatások fejlesztését szakmai műhelyekkel, a felsőoktatási intézmények munkatársainak képzésével, az intézmények nemzetközi aktivitásának felmérésével támogatja a program. 

Részletes információkat kaphatsz az ösztöndíjakról az alábbi linkeken: 

http://tka.hu/palyazatok/4811/campus-mundi

http://mobi.unideb.hu/node/10400